Una de les primeres coses que es plantegen els nuvis una vegada si comprometen és saber quant s’hi que poden gastar. La majoria de les parelles que es casen ho fan per primera vegada i això fa que, si no ha viscut un casament molt de prop (d’un germà o d’un molt bon amic), no es tingui molt clar exactament quant costa un casament . El preu de un casament depèn de molts factors però hem de tenir clar quin és el màxim que ens podem gastar  ser fidels a aquesta xifra .

la importancia del pressupost al teu casamet

Cerca i compara: tal com us comentava fins que una parella no es posa a organitzar un casament no sap exactament quant li pot costar. . Així que és qüestió de començar a buscar i demanar preus de cada un dels serveis que intervenen en un casament (restaurant, fotògraf , wedding planner, videògrafs, floristes , vestit de la núvia i del nuvi , músics , cerimònia i un llarg etc ) . Una vegada fet hagueu aquesta recerca sabreu més o menys com us pot del costar o que proveïdors contractar podeu contractar segons el vostre pressupost. Per exemple, per què us feu una idea la major part del pressupost , entre el 40% i el 50% , anirà destinat al banquet .

Qui paga? En aquest punt existeixen dues possibilitats que les vostres famílies us ajudin o que us hagueu de fer càrrec vosaltres de totes les despeses del casament. Si sou vosaltres dos, sigueu realistes i calculeu quant exactament us podeu gastar. No és qüestió de hipotecar-vos per tenir un gran casament sinó de algo bonic amb els diners que realment us podeu gastar .

Si us ajuden les vostres famílies pot ser un gran descans al no haver d’aportar tants diners però de vegades les famílies volen intervenir massa en l’organització del casament degut a que estan invertint també els seus diners

Contingència: el meu consell és que tingueu una partida assignada a la contingència . Hi coses en les què no s’hi pensa i què després acaben gastant part del pressupost. Per exemple, els regals pels pares o avis, les figuretes de nuvis pels que s’ha de casar, etc . Solem pressupostar les grans partides però de vegades no es tenen en compte les petites i com ja sabeu moltes petites fan una de gran.

Controlar el pressupost: és molt important que tot durant el procés d'organització del vostre casament aneu controlant el pressupost . Us ho preparat document  excel  on estan totes les partides que sol tenir un casament. Allí podreu anotar el preu previst per cada partida, el preu real , les pagues i senyals, quan toca fer el proper pagament i les vostres anotacions. Si ho teniu tot ben ordenat i al dia us serà molt més fàcil controlar i fins i tot veure on podeu ajustar poc

Per descarregar el document Excel feu clic aquí i creeu una còpia del doucment. Des d'aquest moment podeu començar a gestionar i controlar el vostre pressupost sense dificultats.

 

Espero que aquests consells us hagin ajudat en l'organització del vostre casament. Com ja sabeu podeu trobar més wedding tips al nostre bloc.

Inma Santos 

Wedding Planner Barcelona

 

T'ha agradat? Comparteix-lo!